Kodi; Et synkende skip?

Online streaming

De konvensjonelle underholdningsmediene som TV og Radio er ikke lenger store aktører i spillet. Tidene forandrer seg og paradigmene har forskjøvet seg ganske drastisk ettersom antall internettbrukere har økt betydelig over hele verden.


Kilde: Statista 

Denne grafen viser økningen i internettbrukere over hele verden.

Ut fra denne statistikken kan vi forstå at folk har begynt å tilpasse den digitale trenden. Brukere av sosiale mediekanaler har også økt bemerkelsesverdig.

Nettstrømming er den nye trenden, og folk har begynt å skifte til online medier for underholdning!

Nettstrømming av videoer begynte å bli mer populært i løpet av årene 2005 til 2010. Tjenester som YouTube og Netflix ble flaggbæreren av å tilby online streamingplattformer til internettbrukere.

I samme periode kom tjenester som Hulu og Amazon Prime til og fanget øye med vestlige internettbrukere, til tross for at Hulu og Amazon Prime var amerikanske dedikerte strømmetjenester som ikke var tilgjengelige utenfor USA. Disse geo-begrensningene er fremdeles intakte til dags dato, men deres globale popularitet er på en så topp at folk fra hele verden får tilgang til disse tjenestene ved å omgå restriksjonene ved å bruke den beste VPN-en for streaming.

Mange nye online streamingtjenester har dukket opp de siste 5 årene og har fanget markedet utrolig. Folk fra hele verden velger nå online streamingtjenester enn å sitte foran TV-ene sine.

Smarte TV-er ble lansert for bedre underholdning; folk foretrekker fremdeles online streaming på grunn av bekvemmeligheten og rimelige priser. Her er noen online strømmetjenester du kan prøve:

 1. Hulu
 2. Slynge-TV
 3. DirecTV nå
 4. Amazon Prime
 5. Fubo TV
 6. Netflix
 7. CBS All Access

Alle disse tjenestene tilbyr innhold av høy kvalitet som filmer, TV-serier, og folk kan til og med se Live Sports gjennom disse tjenestene. Disse tjenestene krever betalte abonnement, og mange av dem er geobegrenset.

Disse mediastrømmingstjenestene banet vei for en fantastisk og banebrytende programvare for mediastreaming som lar brukere se deres favorittinnhold, som:

 1. Kodi
 2. Plex
 3. Popcorn Time
 4. Streamio
 5. Usher

Kodi – En stor aktør i online streamingbransjen

Kodi; en åpen kildekode for online streaming av media ble designet og utviklet av XBMC. Den ble utgitt for 14 år siden med navnet Xbox Media Center, og senere ble navnet endret til Kodi.

Kildekoden til Kodi er skrevet på programmeringsspråk Python og C ++. Kodi er en plattforms-programvare som er kompatibel med forskjellige plattformer og enheter som:

 1. Android
 2. Windows
 3. Linux
 4. Mac, iOS
 5. tvOS
 6. Amazon FireStick og FireTV
 7. Roku
 8. NVidia Shield

Kodi har et veldig interaktivt og brukervennlig grensesnitt, som lar brukere streame favorittinnholdet hvor som helst og når som helst. Streamingprotokollen er unik ettersom strømmingstjenestene på nettet har kanaler for streaming; den har forskjellige Kodi-tillegg

å strømme med. Disse tilleggene er av forskjellige kategorier og typer, som hver har et unikt grensesnitt og kvalitet og formål.

Kodi-tillegg gjør det mulig for brukere å streame filmer, TV-serier, musikk, sport, live-tv, tegneserier, betal-per-visninger osv. Det er innholdsspesifikke Kodi-tillegg som bare streamer en bestemt innholdskategori, slik at brukerne kan velge hva de vil, og så er det noen Kodi-tillegg som gir strømmer for en rekke innholdskategorier.

Denne unike karakteren av Kodi gjorde stor innflytelse i online streamingindustrien, og Kodi tjente et stort navn for seg selv gjennom årene. Kodi fortsatte å oppdatere og omdømmet vokste samtidig.

Årsaken bak Kodis berømmelse var åpenbar at brukerne fikk strømmet sitt favorittinnhold uten å åpne nettleserne bare gjennom en programvare på enheten. Dette ga brukerne stor bekvemmelighet og Kodi ble ledende innen sitt domene.

Tilleggstyper

En ting å forstå her over at det er offisielle Kodi-tillegg så vel uoffisielle (tredjeparts) Kodi-tillegg.

Legit-utviklere utvikler de offisielle Kodi-tilleggene og innholdet de leverer er lisensiert. Strømmene som tilbys av disse tilleggene er lovlige å bruke ettersom brukeren betaler et visst abonnementsgebyr for strømming av innholdet.

På den annen side er uoffisielle Kodi-tilleggsprogrammer utviklet av tredjepartsutviklere og anerkjennes ikke av noen myndighet. Innholdet som leveres av disse tilleggene er ikke offisielt lisensiert da de skrap det gjennom forskjellige leverandører og nettsteder og tilbyr det til brukerne, uten samtykke fra innholdseiere. Slik innholdsstrømming anses som ulovlig fordi det er et direkte brudd på lovene om åndsverk og det er en åpen brudd på opphavsretten.

Innholdets juridiske karakter er den største forskjellen mellom disse tilleggene. Tilleggsfunksjoner og tilleggsatilgjengelighet er også forskjellige i disse tilleggsprogrammene fordi offisielle Kodi-tilleggsprogrammer er virkelig utviklet for å være organisasjoner og de har stor støttepersonell til å håndtere og oppdatere dem. Mens tredjeparts Kodi-tilleggsprogrammer er utviklet av frilansingsutviklere som ikke er dyktige opp til det nivået.

Dette er grunnen til at offisielle Kodi-tillegg ikke har feil og feil, men de uoffisielle Kodi-tilleggene har mange feil og feil, og brukere kan møte forskjellige typer feil mens de streamer eller får tilgang til slike tillegg. Uoffisielle tillegg fortsetter å krasje, og mange av tilleggene klarer ikke å holde seg over tid.

Statistikk

Det er mer enn 38 millioner Kodi-brukere over hele verden per nå, og dette er en prestasjon for Kodi gjennom årene.

På den annen side er det hundrevis av offisielle Kodi-tillegg og flere tusen uoffisielle Kodi-tillegg.

Bekymringer om piratkopiering og copyright

Kodi fortsatte å skyte gjennom himmelen, men etter hvert fanget berømmelsen myndighetenes øye, og de begynte å grave seg inn i den. Hoveddelen av Kodis berømmelse går til de uoffisielle Kodi-tilleggene som tillot brukere å se hva de ville gjennom piratkopierte strømmer.

Hver dag en ny add-on fortsetter å vokse, og gir gratis strømmer for sport, filmer, TV-serier osv., Men frekvensen av add-on utgivelser og add-on nedleggelser er å komme til samme nivå.

Da sjørøverboblen blåste, begynte Kodi å bli stilt overfor mye kritikk fra online streaming-samfunnet, personvernforkjemperne og myndighetene. Mange tillegg ble lagt ned, og andre ble sendt juridiske merknader angående deres praksis.

Det ble enda verre da store navn som Hollywood, MPAA, UK Court, English premier League, Sky TV NZ og mange andre pirattroll hoppet inn i scenen.

Da presidenten for Kodi ble spurt om antall Kodi-brukere, nektet han å si:

“Dessverre har jeg ikke et oppdatert nummer på brukere, og fordi vi ikke ser hva brukerne gjør, har vi ingen måte å vite hvor mange som gjør hva med strømming. [MPAAs] tall kan være helt riktige eller fullstendig utarbeidede. Vi har ingen reell måte å vite det på. ”

Han la videre til:

“Addon-systemet gir oss muligheten til å måle populariteten til tillegg, måle brukerbase, estimere frekvensen som folk oppdaterer systemene sine, og til og med, til slutt, hjelpe brukere med å finne de mer populære tilleggene”

Kilde: TechRadar

I følge Copyright Alliance bruker 68,5% brukere av 38 millioner brukere av Kodi ulovlige Kodi-tillegg; som utgjør opptil 26 millioner brukere. Dette er virkelig et problem når mer enn halvparten av Kodi-brukerne er involvert i piratkopiering.

Crackdown

Myndighetene slo alle de ulovlige Kodi-tilleggene med full styrke en etter en. Det første tilleggslageret for å møte tapet var TVAddons; depotet har det største biblioteket med uoffisielle (ulovlige) Kodi-tillegg.

Dessuten ble forhåndsbelastede Kodi-kasser betegnet som ulovlige av den britiske domstolen og av myndigheter i forskjellige land. Etter forbudet mot salg av Kodi-bokser er det blitt arrestert mange arrestasjoner, og mange brukere og utviklere har mottatt DMCA-varsler.

Mange høyt anerkjente uoffisielle Kodi-tilleggsutviklere som Ares Wizard, Mr.Blamo. Illuminati, Terrarium TV Colossus, og noen få andre har lagt ned fordi de var under tungt press fra myndighetene og de hadde mottatt DMCA-varsler og ACE-varsler.

Til og med ordet “Kodi” ble fjernet fra auto-komplette søkeforslag av Google. Dette er virkelig en nedslående faktor for både Kodi-brukere og Kodi-utviklere.

Nedleggelse av depoter og tilleggsprogrammer skapte en stor ødeleggelse da brukere som brukte disse tilleggsprogrammene og depotene ble hjelpeløse. Alt de kunne gjøre var å søke etter alternative depoter, og hvis de var heldige fant de en. Imidlertid er mange tilleggsprogrammer vert av de opprinnelige depotene sine, og når slike depoter legges ned, er det nær umulig å finne et alternativ til det.

Mange depoter og tilleggsprogrammer spretter tilbake fra slike utbrudd, men det er en sjelden sak. Du kan ta Kodi Israel-depot som et eksempel som gikk ned for noen måneder siden på grunn av ukjente årsaker. Dette depotet hadde nesten alle de populære tilleggene i det, og dets følelse var fra hele samfunnet fordi mange brukere stolte på det. Likevel spratt den rett tilbake for noen uker siden med en ny URL, og brukerne er tilbake på strømningsspor. Det samme var tilfellet med UKodi og mange andre depoter, men ikke alle depoter eller tilleggsprogrammer er så heldige.

Mange utviklere gir opp kampen på grunn av slike ødeleggelser fordi det etterlater dem hjertebrodd. Avstengning av Terrarium TV er et nylig eksempel, da den siste beskjeden fra hovedutvikleren tydelig avbildet at han har gitt opp sitt prosjekt etter å ha blitt sterkt presset av myndighetene.

Oksekjøttet innen industrien

Anti-piratkopieringsmyndigheter fikk øynene opp for den ulovlige virksomheten til Kodi-tillegg, og de fulgte nøye med på alt. Da strømmetjenester på nettet som Netflix og Amazon hoppet inn i kampanjen mot ulovlige Kodi-tillegg, fikk innbruddet fart.

Myndighetene til side, det er lobbyer i Kodi-samfunnet. Et av de mest fremtredende ofrene per se er TVAddons. Det er en av de mest populære uoffisielle Kodi-tilleggsutviklerne og har et eget depot.

TVAddons møtte noen nedleggelser og juridiske merknader i det siste, men til tross for all varmen, er den fremdeles online og har mye fanbase. TVAddons la ut en blogg om saken sin for retten, og den begynte med denne uttalelsen:

TV ADDONS saksøktes av Canadas største telekomleverandører: Bell, Videotron, Rogers og TVA. De sendte oss aldri et varsel om fjerning, til tross for at de var lovpålagt. Vi har aldri vert eller direkte koblet til noen form for beskyttet innhold. Mindre enn 1% av de totale Kodi-tilleggene vi indekserte ble til og med beskyldt for å være “krenkende.” Ikke desto mindre søker de å ødelegge samfunnet vårt og bryr seg ikke hvis rettighetene de krenker i prosessen. De forsøkte å få oss til å legge ned mens en sivilt søksmål finner sted, men rettferdighet seiret og TV-ADDONS vant stort i retten. Vi trodde alt var bra til de klarte å manipulere loven for å holde oss nede likevel …

Her er et skjermbilde av trafikken som TVAddons la ut på bloggen sin i fjor:

Det dreier seg om TVAddons-profilen, men la oss nå se på oksekjøttet som noen bloggere og teknisk anmeldere har mot TVAddons:

Dette er bare tilfeldige bloggere og techanmeldere som kommenterer TVAddons. Imidlertid ble en annen storfekjøtt sett tidligere i år mellom de nye nye Kodi addon-utviklerne med de eksisterende og etablerte Kodi-utviklerne.

Det er utviklere som mener at å tjene inntekter fra disse tilleggene skader følelsene til Kodi-samfunnet. På den annen side mener den andre parten at deres innsats fortjener å bli betalt, og at de fortjener å bli betalt for risikoen de tar ved å tilby opphavsrettsbeskyttet innhold gratis.

Kodi-trend avtagende

Det har blitt lagt merke til de siste månedene at trenden til Kodi synker etter hvert. Dette handler om både Kodi-samfunnet og innholdsprodusentene.

Kodi er et av de mest potensielle markedene for distributører og produsenter av online streaminginnhold. De viktigste årsakene til å redusere Kodi-trenden er foreløpig ikke kjent, men i følge strømming-guruer kan dette være på grunn av de økende nedbrytningene av piratkopiering mot Kodi-addons.

Kodi har vært en dominerende streamingprogramvare i mange år, og ingen annen streamingplattform klarte å overgå den i fjor. Tabeller ser imidlertid ut til å snu ettersom nedgangen i trenden har gitt en stor fordel for online streamingplattformer som Hulu for å kapitalisere markedsandelen.

Kodi er et av de mest potensielle markedene for distributører og produsenter av online streaminginnhold. De viktigste årsakene til å redusere Kodi-trenden er foreløpig ikke kjent, men i følge strømming-guruer kan dette være på grunn av de økende nedbrytningene av piratkopiering mot Kodi-addons.

Kodi har vært en dominerende streamingprogramvare i mange år, og ingen annen streamingplattform klarte å overgå den i fjor. Tabeller ser imidlertid ut til å snu ettersom nedgangen i trenden har gitt en stor fordel for online streamingplattformer som Hulu for å kapitalisere markedsandelen.

Som du kan se, i slutten av 2017 var trenden med Hulu ingen vei i nærheten av Kodi, men i midten av 2018 har den gått utover Kodi. Hulu er en av de ledende online streamingplattformene og slik sammenlignende statistikk utledes at Kodi-dominansens dager kanskje er over.

Mange streaming-geekser på nettet tror at hvis trenden fortsetter å falle i dette tempoet, og hvis disse nedbruddene ikke bremser opp eller stopper, kan vi fort se bortgangen til Kodis regjeringstid eller til og med dens tilstedeværelse.

Kodi har vært et sentrum av oppmerksomhet, og har både kritikk og ros overfor. Imidlertid har bildet av Kodi blitt skadet veldig på grunn av de negative nyhetene og tilbakemeldingene. Kodi-utviklere har gått opp i denne tiden, og de prøver å gjenforene Kodi-samfunnet og gjenoppbygge omdømmet gjennom forskjellige sosiale fora.

Hva er det neste for Kodi

Kodi har fremdeles mye potensiale i seg selv og muligheter i bransjen ettersom industrien blomstrer dag for dag. For å gjenvinne fart, må Kodi-teamet sørge for at de tømmer tåken om piratkopieringsbeskyldninger som har dekket dem og kommer ut så rene de kan.

Sterk bruksovervåking er nødvendig for å kontrollere bruken av Kodi-tillegg og sikre at tilleggene som brukes ikke driver med brudd på opphavsretten. Dette er den eneste måten de kan gjenvinne sitt rykte på som er blitt knust.

Fortsatt er det ingen som kan benekte det faktum at Kodi har nådd dette nivået på grunn av tredjeparts Kodi-tillegg, men dette er behovet for tiden, og de vil måtte ta store skritt mot piratkopiering, til slutt.

Enheten i Kodi-samfunnet kan også være en veldig lovende faktor i gjenveksten av Kodi-biten, vi må vente og se det. I løpet av denne perioden vil andre online strømmetjenester fortsette å øke markedsandelen, og for å slå dette, vil Kodi sikkert måtte komme på noe bedre og nyskapende.

Fingrene krysset!

Målet til saken

Kodi har vært en flygende festning, og har regjert mediestrømbransjen i ganske lang tid nå. Imidlertid ser det ut til at dagene for Kodi nærmer seg, ettersom trenden fortsetter å avta dag for dag. Det har hevet mange øyenbryn og det blir reist spørsmål om potensialet til Kodi og dens bærekraft.

Kodi befinner seg allerede i dypt farvann av beskyldninger om piratkopiering, og dets juridiske stilling har blitt sterkt stilt spørsmål til tross for mange avklaringer som allerede er fremmet av Kodi-teamet.

Nedbruddene øker etter hvert og på grunn av disse tredjeparts tilleggene lider Kodi. Myndighetene skjerper nå grepet mer om piratkopiering på nettet, og det er ikke helt fokusert på Kodi, men andre gratis strømmetjenester på nettet og torrenter er også i krysset til anti-piratkopieringsmyndighetene.

Det er virkelig en avgjørende tid for Kodi og samfunnet, og vil måtte vente og se hvor grovt havet blir for Kodi da de neste månedene kan vise seg å være avgjørende.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map