Bagaimana Memasang NordVPN Untuk FireStick?

NordVPN-FireStick
NordVPN telah dicuba dan diuji, inilah sebabnya mengapa kita dapat menganggapnya sebagai salah satu VPN terbaik untuk FireStick.


Aplikasi NordVPN FireStick sudah tersedia di gedung aplikasi Amazon dan boleh disiapkan dengan mudah pada peranti FireStick dan FireTV dengan satu klik. Mempunyai aplikasi VPN khusus selalu bagus kerana mudah digunakan dan disiapkan dan tidak memerlukan peretasan.

Ciri-ciri NordVPN FireStick

 1. Sokongan Sembang 24/7
 2. Penyulitan gred ketenteraan
 3. Dasar Tanpa Log yang ketat
 4. Ciri CyberSec
 5. Ciri Auto Killswitch
 6. 6 Sambungan serentak dibenarkan

Cara Menyiapkan NordVPN di Amazon Fire Stick

Setelah anda mengetahui betapa baiknya NordVPN di FireStick, mari kita mulakan dengan pemasangan VPN di aplikasi FireStick. Terdapat dua kaedah untuk memasang NordVPN di FireStick; anda boleh memilih mana-mana yang kelihatan lebih sesuai untuk anda.

Kaedah # 1 untuk Menyiapkan NordVPN di FireStick

 1. Dayakan Aplikasi Tidak Diketahui,
 • Boot peranti FireStick anda setelah memasangkannya ke TV anda.
 • Pergi ke Tetapan.
 • Klik pada Peranti.
 • Sekarang klik Pilihan Pembangun.
 • Hidupkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui.
 1. Sekarang kembali ke menu utama dan buka gedung aplikasi Amazon.
 2. Log masuk ke akaun Amazon anda.
 3. Klik pada bar carian, ketik “NordVPN”, dan klik Enter.
 4. Dari hasil yang muncul, klik NordVPN dan kemudian klik Pasang.
 5. Permintaan kebenaran akan meminta, Klik Ya untuk meneruskan pemasangan.
 6. Aplikasi akan dipasang; anda boleh mengaksesnya dari bahagian aplikasi FireStick anda.
 7. Sekarang buka aplikasi NordVPN dari bahagian aplikasi dan log masuk dengan memasukkan kelayakan akaun NordVPN anda.
 8. Setelah log masuk, anda akan melihat semua ciri dan lokasi negara untuk memilih borang. Sambungkan ke mana-mana lokasi yang anda mahu dan nikmati penstriman dengan selamat.

Kaedah # 2 untuk Menyiapkan NordVPN di Amazon FireStick

Prosedur ini digunakan jika anda menghadapi masalah untuk memasang aplikasi secara langsung dari gedung aplikasi Amazon. Berikut adalah langkah-langkahnya:

 1. Pergi ke Tetapan > Klik pada Peranti > Pilih Pemaju pilihan > Dayakan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui.
 2. Kembali ke menu utama dan menuju ke Kedai aplikasi Amazon.
 3. Carian untuk “Pemuat turun“.
 4. Anda akan melihat Pemuat turun aplikasi (satu dengan logo oren). Klik padanya dan muat turun
 5. Buka aplikasi Pemuat turun setelah memasangnya dan ketik ini URL di bar alamat: http://bit.ly/NordVPNAPK dan klik Pergi. Ia akan memuat turun apk NordVPN untuk FireStick. Proses memuat turun akan memakan masa kerana ukuran fail sudah hampir habis 35MB.
 6. Sebaik sahaja muat turun selesai, anda akan diminta kebenaran untuk memasang, klik Pasang.
 7. Sekarang alihkan Tetikus anda dan buka aplikasi NordVPN yang dipasang dengan pergi ke Tetapan > Klik pada Permohonan > Pilih Aplikasi Terpasang Terurus > Buka NordVPN.
 8. Sekarang log masuk untuk awak NordVPN akaun dan mula menggunakan FireStick anda dengan selamat.

Aplikasi Amazon FireStick yang Berfungsi Terbaik dengan NordVPN

Perkara terbaik mengenai FireStick bukan sahaja ciri-cirinya tetapi juga pelbagai aplikasinya, yang membolehkan pengguna menonton kandungan kegemaran mereka. Beberapa aplikasi firestick terbaik seperti Netflix, Vudu dan Kodi adalah sebab ramai pengguna lebih suka peranti FireStick dan Fire TV. Setelah itu, streaming dengan aplikasi ini dengan VPN menjadikan pengalaman lebih indah.

Netflix dengan NordVPNnetflix dengan nordvpn di firestick

Netflix mempunyai perpustakaan terhad geo, yang bermaksud bahawa setiap wilayah mempunyai perpustakaan yang berbeza dengan tajuk kandungan yang berbeza. Oleh itu, jika anda tidak tinggal di AS dan menggunakan Netflix di FireStick, maka anda akan mendapat akses ke perpustakaan wilayah anda.

Untuk mengakses perpustakaan Netflix AS, anda boleh menggunakan VPN dan menyambung ke pelayan AS. Tangkapan lain dalam masalah ini adalah larangan VPN Netflix yang menyekat lalu lintas yang masuk melalui VPN. Walau bagaimanapun, akses NetVlix NordVPN sangat dihargai oleh pengguna kerana melewati sekatan dengan baik tanpa terperangkap.

NordVPN adalah antara beberapa penyedia perkhidmatan VPN yang dapat melewati sekatan dan masih memberikan streaming berkualiti tinggi di Netflix.

Kodikodi dengan nordvpn di amazon firestick

Kodi di firestick sendiri merupakan perisian streaming media yang hebat yang apabila berkolaborasi dengan FireStick, menggandakan hiburan. Ia mempunyai antara muka dan tambahan yang membolehkan pengguna mengakses pelbagai bentuk kandungan di seluruh dunia.

Namun, penggunaan VPN di Kodi tidak terbatas pada perlindungan dari mata-mata dan perisian hasad tetapi juga dari pihak berkuasa anti-cetak rompak kerana pengguna lebih suka menggunakan alat tambah Kodi pihak ketiga, yang menyediakan kandungan cetak rompak.

NordVPN di Kodi dapat memberikan enkripsi kelas atas dan menyembunyikan alamat IP anda untuk melindungi anda daripada terperangkap semasa streaming kandungan percuma.

Vudu

Vudu adalah perkhidmatan pengedaran kandungan media yang mengedarkan kandungan ke saluran Amerika dan Kanada. Pengguna boleh menonton filem percuma dan menyewa filem terbaru secara dalam talian melalui Vudu.aplikasi vudu untuk amazon firestick

Pengguna dapat menikmati pelbagai jenis kandungan dalam kualiti 4K. Anda boleh melakukannya dengan mudah dengan aplikasi Vudu yang ada di kedai aplikasi Amazon.

Vudu berfungsi hebat dengan NordVPN kerana tidak ada gangguan lebar jalur dan lalu lintas dilalui pelayan berkelajuan tinggi.

NordVPN untuk FireStick Gen Pertama – Penyelesaian, Gunakan VPN di Router

Peranti FireStick Gen Pertama masih digunakan oleh banyak pengguna walaupun menghadapi masalah keserasian dengan banyak aplikasi. Peranti FireStick Gen Pertama tidak menyokong perkhidmatan VPN, yang bermaksud dapat memasang aplikasi VPN pada peranti tetapi tetap tidak akan berjalan di latar belakang.

Pilihan terbaik yang dicadangkan oleh semua orang kepada pengguna FireStick adalah menaik taraf peranti mereka tetapi saya mempunyai cara yang lebih baik dan lebih murah untuk mengatasi masalah ini.

Sekiranya anda memasang VPN di Router anda, anda boleh mempunyai sambungan selamat dengan mudah tanpa perlu memasangnya di peranti anda. Dalam kes ini, anda seharusnya mempunyai salah satu penghala berikut:

 1. Asus RT-N18U
 2. Asus RT-AC66U
 3. Asus RT-AC68U
 4. Asus RT-AC87U
 5. Asus RT-AC3200

Semua router ini mempunyai firmware OpenVPN yang memasangnya dan mengkonfigurasi DD-WRT pada mereka tidak menjadi masalah. Pasang klien NordVPN pada penghala dan dapatkan keselamatan lalu lintas anda.

NordVPN mengenai Soalan Lazim FireStick

Apa itu Ciri Cybersec NordVPN ?

CyberSec adalah ciri unik NordVPN yang menyekat penggodam, serangan perisian hasad dan iklan yang mengganggu.

CyberSec mengimbas alamat web dan menyemaknya dalam senarai laman web yang disekat atau dilaporkan, memberikan keselamatan kepada pengguna dari serangan Phishing. Ini juga mengawasi untuk menyekat bot memasuki sistem anda melalui lalu lintas web. Sekiranya sudah ada bot dalam sistem anda, maka ia akan menyekat komunikasi dari pelayannya masing-masing untuk melindungi data anda.

CyberSec menyekat semua pop-up dan pautan pengalihan yang diletakkan di laman web yang berbeza serta iklan yang berbeza yang terus muncul.

Bagaimana saya boleh memeriksa NordVPN di FireStick berfungsi?

Sekiranya anda berpendapat bahawa NordVPN anda tidak berfungsi di FireStick maka terdapat dua cara untuk memeriksa ini. Mulakan semula peranti anda terlebih dahulu dan sambungkan ke pelayan VPN. Kemudian cubalah mengakses laman web yang dilarang geo untuk wilayah anda tetapi boleh diakses di kawasan yang anda sambungkan. Sekiranya laman web ini dapat diakses, ini bermaksud VPN berfungsi dengan baik.

Cara lain untuk memeriksanya adalah dengan membuka penyemak imbas anda dan pergi ke Apakah laman web IP saya. Setelah anda berada di laman web ini, ia akan menunjukkan kepada anda alamat IP anda sekarang, jika alamat IP berbeza dari alamat IP anda yang sebenarnya, maka VPN berfungsi. Sekiranya ia menunjukkan alamat IP sebenar anda, ini bermaksud VPN tidak berfungsi pada FireStick anda.

Cara log masuk dengan akaun NordVPN yang ada daripada membuat akaun untuk NordVPN di FireStick?

Apabila anda memasang aplikasi NordVPN di FireStick, buka aplikasinya dan anda akan mempunyai skrin masuk dimuka. NordVPN di FireStick tidak memerlukan akaun khusus atau berbeza. Anda boleh masuk dengan mudah dengan memasukkan bukti kelayakan akaun sedia ada yang anda daftarkan dalam talian atau yang anda gunakan pada peranti yang berbeza.

NordVPN FireStick tidak dapat log masuk

Ramai pengguna menghadapi masalah tidak dapat log masuk ke aplikasi dan alasannya adalah kerana mereka tidak memasang togol tetikus. Untuk log masuk ke aplikasi, anda harus mengklik pilihan masuk dan itu hanya boleh dilakukan dengan bantuan kursor. Untuk membolehkan kebolehcapaian kursor tetikus, muat turun dan pasang aplikasi Toggle Mouse dari gedung aplikasi Amazon.

Kesimpulannya

NordVPN dan FireStick adalah gabungan hebat dari salah satu perkhidmatan streaming terbaik dengan salah satu perkhidmatan VPN terbaik. NordVPN FireStick membolehkan pengguna melakukan streaming tanpa gangguan tanpa rasa takut terhadap perisian hasad, penggodaman, pengintipan atau sebarang ancaman maya. Pengguna mendapat enkripsi kelas ketenteraan untuk trafik web mereka dan rasa aman.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map