Cara Memasang GAIA Kodi Addon

GAIA Kodi Addon adalah garpu dari addon Bubbles Kodi yang terkenal, mempunyai ciri-ciri yang hampir sama tetapi kualitinya ditingkatkan. GAIA Kodi adalah tambahan yang bagus untuk streaming filem dan rancangan TV dalam definisi tinggi.


Antaramuka add-on cukup baik dan mesra pengguna dan mempunyai pautan streaming berkelajuan tinggi, yang berfungsi dengan sempurna tidak seperti banyak add-on lain.

Walau bagaimanapun, diingatkan bahawa melindungi kehadiran dalam talian anda harus menjadi keutamaan pertama anda semasa streaming dalam talian. Inilah sebabnya mengapa saya selalu mengesyorkan pengguna Kodi untuk menggunakan VPN dengan Kodi yang menawarkan enkripsi kelas atas. Manfaat lain yang anda akan dapat dengan VPN ialah anda dapat menstrimkan kandungan terhad geo dan memotong pintasan ISP.

Berikut adalah penyedia VPN yang disyorkan untuk pengguna Kodi:

Tawaran Istimewa KodiVPN.co Eksklusif 2019
PureVPN

 US $ 10.95 US $ 1.32Setiap Bulan

Dapatkan Tawaran ini

ikan luncur

 US $ 11.95 US $ 1.99Setiap Bulan

Dapatkan Tawaran ini (Percuma 3 Bulan)

Gading

 US $ 9.95 US $ 2.75Setiap Bulan

Dapatkan Tawaran ini

Repositori GAIA Kodi Addon

GAIA Kodi addon boleh didapati melalui “GAIA Repository” sendiri.

Satu lagi perkara hebat mengenai GAIA Kodi addon ialah ia mempunyai laman web rasminya sendiri: https://gaiakodi.com/. Anda boleh mendapatkan maklumat dan perincian penting mengenai add-on ini serta pautan ke repositorinya.

Cara Memasang GAIA Kodi Addon pada Kodi Leia dan Krypton

 1. Buka Kodi
 2. Klik pada Tetapan ikon > Buka Pengurus Fail > Klik dua kali pada Tambah Sumber > Klik di mana tertera Tiada dan kotak dialog akan dibuka.
 3. Masukkan ini URL dalam bidang http://repo.gaiakodi.com > Klik okey
 4. Sekarang namakan sumber ini sebagai “GAIA” > Klik okey
 5. Kembali ke menu utama dan klik pada Alat tambah tab > Sekarang klik pada Pakej Pemasang ikon (Kotak ikon di sudut kiri atas)
 6. Klik pada Pasang dari Fail Zip pilihan > Tatal ke bawah senarai dan pilih GAIA > Klik pada repositori.gaia.zip > Tunggu pemberitahuan
 7. Sekarang klik pada Pasang dari Repositori pilihan > Buka Repositori Gaia 1 > Pergi ke Alat tambah Video folder > Klik pada Gaia > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan

Cara Memasang GAIA Kodi Addon di FireStick

 1. Pasang Kodi di FireStick anda.
 2. Pergi ke Pilihan Pembangun > Hidupkan Penyahpepijatan dan Aplikasi ADB dari Sumber Tidak Diketahui.
 3. Sekarang rujuk prosedur pemasangan yang dibincangkan di atas kerana akan sama untuk memasang addon ini di FireStick.

Muat turun GAIA Kodi Addon

 1. Muat turun Fail Zip KAIA Kodi
 2. Buka Kodi > Klik pada Alat tambah
 3. Klik pada Kotak ikon (penyemak imbas tambahan)
 4. Pilih Pasang dari Fail Zip pilihan > Semak imbas sistem dan buka fail zip yang dimuat turun > Tunggu pemberitahuan
 5. Pilih Pasang dari Repositori pilihan
 6. Pergi ke Repositori Gaia 1 > Buka Alat tambah Video folder
 7. Pilih Gaia > Klik Pasang > Tunggu pemberitahuan

GAIA Kodi Tidak Mengendalikan Kesalahan dan Pembaikan

Berikut adalah beberapa kesalahan Kodi biasa yang mungkin anda hadapi semasa menggunakan add-on GAIA Kodi:

Periksa Ralat Log

Kesalahan log semak biasanya muncul apabila ada yang tidak kena dengan alat tambah. Masalahnya mungkin dengan cache add-on atau fail yang diperlukan untuk menjalankan addon mungkin hilang.

Menetapkan

Anda boleh menyelesaikan ralat ini dengan membersihkan data Kodi cache dan backend anda. Sekiranya anda tidak mempunyai idea tentang itu, anda boleh merujuk kepada panduan “Cara Menghapus / Menghapus Cache Video di Kodi” kami.

Tiada Strim

Kadang-kadang semasa anda cuba mengalirkan tajuk kandungan tertentu, ralat ini mungkin muncul. Sebab di sebalik ralat Tiada Aliran yang tersedia adalah bahawa pengikis tambahan tidak dapat menarik pautan streaming dari penyedia. Ini berlaku apabila anda mempunyai cache yang berlebihan atau addon anda sudah usang.

Menetapkan

Kosongkan cache Kodi anda dan kemudian cuba streaming lagi kerana ini biasanya dapat menyelesaikan masalah.

Namun, jika masalah itu berlanjutan, cuba kemas kini alat tambahnya. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai penyelesaian ralat ini dengan merujuk kepada “Cara Memperbaiki Panduan Tidak Ada Aliran Tersedia Kodi” kami.

Perkataan Akhir

GAIA Kodi adalah tambahan Kodi yang indah untuk semua penonton yang hebat kerana ia membolehkan mereka menstrim filem dan rancangan TV kegemaran mereka dalam HD. Sangat sedikit addon Kodi yang menawarkan streaming berkualiti tinggi dengan satu klik.

Saya secara peribadi telah mencuba addon ini dan menganggapnya cukup menarik, kerana saya tidak mengalami sebarang kelewatan semasa streaming. Alat tambah berjalan lancar tanpa sebarang kesalahan atau kerosakan dan tidak melambatkan sistem anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map